Редактор: e-mail: Кадър Евроспорт, Фейсбук/Димитър ДимитровВарненският щангист Христо Христов може да бъде обявен

...
Редактор: e-mail: Кадър Евроспорт, Фейсбук/Димитър ДимитровВарненският щангист Христо Христов може да бъде обявен
Коментари Харесай

Iwf: Шумак наруши антидопинговите правила, Христо Христов може да стане европейски шампион за мъже

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Евроспорт, Фейсбук/Димитър Димитров

Варненският щангист Христо Христов може да бъде разгласен за европейски първенец за мъже в категория до 109 кг, така като шампионът на планетата от шампионата на Стария континент - украинецът Дмитро Шумак, е упрекнат в нарушаване на антидопинговите правила при изключително тестване на 6 май, написа сайтът iwf.net.

В момента тече следствие и в случай че Международната федерация по повдигане на тежести –(IWF) дисквалифицира украинеца, ще разгласи 20-годишния варненец за златен медалист в дуела.

Както е известно, на европейското в съветската столица Ицо събра в дуела 406 кг и и изостана само с килограм от Шумак. Състезателят на " Титан "  взе сребро в изхвърлянето и остана четвърти в изтласкването, само че в случай че Шумак бъде дисквалифициран, Христо ще вземе и бронзово отличие във второто придвижване. 

Ето какво пише iwf.net:

" Международната организация за тестване (ITА), която води самостоятелна антидопингова стратегия за Международната федерация по повдигане на тежести (IWF), удостовери за нарушавания на антидопинговите правила на украинския щангист Дмитро Шумак и неговия треньор Мацоха Михайло.

ITА съобщава, че въз основа на взета допинг проба по време извънсъстезателно тестване, извършена от ITA на 6 май 2021 година, ITA упреква господин Чумак и господин Михайло в осъществяване на нарушавания на антидопинговите правила.

ITА твърди, че по време на гореспоменатия допинг надзор господин Шумак е отказал да даде проба, и се е опитал да избегне и да подкупи чиновниците на допинг контрола, които са провеждали тестването. ITА твърди също, че господин Mихайло е подкрепил спортиста в непозволените дейности.

По този метод господин Чумак е упрекнат в осъществяване на нарушавания на член 2.2 (Употреба или опит за приложимост на неразрешена субстанция), член 2.3 (Избягване и отвод от взимане на проба) и член 2.5 (Подправяне или опит за подправяне на която и да е част от допинговия контрол) от Антидопинговите правила на IWF (IWF ADR).

Г-н Михайло е упрекнат в осъществяване на нарушавания на член 2.5 (Подправяне или опит за подправяне на която и да е част от допинговия контрол) и член 2.9 (Съучастие или опит за съучастничество с присъединяване на ADRV) от IWF ADR.

Дмитро Шумак и Мацоха Михайло са информирани за съответните случаи и са временно отстранени от повдигането на тежести до взимане на извънредно решение по проблема.

Ако не одобряват следствията, планувани в наредбата, те ще имат право да изискат чуване.

Съгласно делегирането на антидопинговата стратегия на IWF на ITA, преследването на случаите се прави напълно от ITA. Предвид обстоятелството, че разследвването е в ход, няма да има спомагателни мнения по време на настоящото произвеждане. "

Превод " Петел "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР